top of page
Messenger_creation_f91ebcd5-0c12-423a-9a7b-9b895378137d.jpeg

Szia!

Elmesélem, hogyan is lettem alvásszakértő, 4 év kisgyermek gondozás, 1, 5 év bölcsődei dajkaság és 1 év újszülött gondozás után.

  • TikTok
  • Facebook
  • Instagram

Rólam

Gyakran kérdezik tőlem, hogyan is váltam kisgyermek alvásszakértővé, honnan is jött nekem ez az egész. Soha nem felejtem el, amikor egyik napról a másikra a bölcsis dajka munkámat magam mögött hagyva , inkább 1,5 éves ikrekre vigyáztam, gondoztam őket a hétköznapokon. Az első napomon hatalmas meglepetés ért, hiszen a bölcsiben mindig ringatni, simogatni,énekelni kellett a gyerekeknek,így kicsit féltem is attól, hogyan fogok én két gyereket egyszerre ringatni majd, ha úgy kell majd őket elaltatni.

 

Na hát ez szerencsére nem így volt! Ők nagyon egyszerűen, sőt meglepően könnyedén aludtak el, segítség és támogatás nélkül.

 

Bementünk a kis szobájukba, betettem egyiket a másikat is a kiságyába, kaptak egy-egy puszit -ölelést és kimentem a szobából és maguktól elaludtak. Elsőre azt hittem csak álmodtam , de nem ez tényleg lehetséges, aznap este utána is jártam,hogy mi ez a dolog, hogy alvás tanácsadás, hiszen ez valami olyasmi amivel, én is szívesen foglalkoznék és segíthetném a szülőket gyermekük könnyebb altatásban.

 

El is végeztem egy kurzust, de őszintén ezen a kurzuson is elég sok alvás tréninges módszer volt, kontrolláltan tehát x idő után veheted csak fel stb, ami nekem nagyon nem tetszett, főleg, hogy miután megszületett a kislányom én 1 percig se tudtam volna sírni hagyni.Gyakran ébredt, nehéz volt elaltatni, mivel ezt az alvástréning módszert semmiképp sem szerettem volna alkalmazni nála. Így felkerestem egy holisztikus alvás tanácsadót, akinek a módszere már barátságosabb és elfogadhatóbb volt számomra, ezzel kislányom éjszakai ébredései is lecsökkentek maximum egyre.

 

Ezután a tapasztalat után, elvégeztem ezt a, holisztikusabb szemléletű alvás tanácsadói képzést is, ami sokkal inkább közelebb állt hozzám és az amihez szívesen adnám a nevemet is.

Így 2023 januárjától a magyar szülők számára szerettem volna egy gyengéd, fokozatos és ,működő altatási módszert átadni, hogy ők is megtapasztalhassák , milyen az amikor a gyermekük, sőt az egész családjuk jobban alszik, akár a gyermek első 2 életévében is.

 

Abban szeretnék segíteni minden egyes szülőnek, hogy megértsék és tudják, mi a normális gyermekük alvásával kapcsolatban, hiszen nemcsak az altatási módszerén múlik,hogy gyakran ébred éjszaka a gyermeke, ez ennél sokkal összetettebb dolog. Szeretném, ha tudnák, hogy attól, hogy szoptatva vagy ringatva altatják a gyermeküket, attól nem rontanak el semmit, hiszen vannak alap dolgok a napjuk folyamán amire ha odafigyelnek , akkor is megtapaszthatják a minőségi és jobb alvást. Viszont ha változtatni is szeretnének, akkor egy fokozatos és bababarát módszert javaslok számukra, amely gyermekük illetve családjuk igényeire van szabva.

Ha szükséged lenne a támogatásomra, akkor foglalj egy 15 perces konzultációt:

bottom of page